Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017


               Η γιορτή των τριών Ιεραρχών -
      Γιορτή των Ελληνικών Γραμμάτων

 

           Στις 30 Ιανουαρίου οι μαθητές των σχολείων Περαχώρας όπως και σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια τίμησαν την ιερή μνήμη των Τριών μεγάλων Ιεραρχών και οικουμενικών διδασκάλων, του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου (του γνωστού σ’ όλους μας Άγιου Βασίλη), του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου ή Ναζιανζηνού και του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου.          

          Τους αγίους που με το σπουδαίο έργο τους για την Εκκλησία, την κοινωνία και την παιδεία, έχουν καθιερωθεί ως προστάτες των γραμμάτων.

          Επίσημη σχολική εορτή και οι μαθητές έδωσαν το παρόν στον Ιερό Ναό Των Ταξιαρχών όπου με ευλάβεια παρακολούθησαν την θεία λειτουργία και συμμετείχαν στην θεία Κοινωνία.

        Διδακτική και επίκαιρη γεμάτη μηνύματα, νουθεσίες και προβληματισμούς για την ηθική συμπεριφορά των μαθητών η ομιλία της καθηγήτριας θεολόγου του Γυμνασίου Πανωραίας Κανελλοπούλου, η οποία μέσα από την αναφορά στην προσφορά των Τριών Ιεραρχών, στην αγιοσύνη ως πατέρες της εκκλησίας και συγγραφείς, την ιεραποστολική τους δράση, την επίτευξη του συγκερασμού της αρχαίας ελληνικής γραμματείας και της φιλοσοφίας με τη χριστιανική πίστη αποτέλεσε έναν ύμνο για το αληθινό νόημα της παιδείας.

     Να συγχαρούμε:

1.    Τους γονείς και το διδακτικό προσωπικό των σχολείων μας που μερίμνησαν για την πλήρη συμμετοχή των μαθητών στον εορτασμό.

2.   την σχολική επιτροπή του Δήμου για την προσφορά των άρτων που μοιράσθηκαν στους μαθητές και δασκάλους κατά την αρτοκλασία.

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


                 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του  Συλλόγου  καλεί όλους τους γονείς και κηδεμόνες των τριών σχολείων Περαχώρας σε Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πνευματικού Κέντρου Περαχώρας, την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18.00μ.μ.
Θα προηγηθεί η κοπή της πίτας του Συλλόγου.
 
ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
 
1.    Έκθεση πεπραγμένων του  Διοικητικού Συμβουλίου
2.   Οικονομικός απολογισμός 
3.   Τρέχοντα ζητήματα σχολικών μονάδων
4.   Προγραμματισμός δράσεων (εκδηλώσεις στο Πνευματικό κέντρο, Αποκριάτικες εκδηλώσεις κ.αλ.)
 
Η συμμετοχή όλων κρίνεται απαραίτητη για την καλύτερη λειτουργία των σχολείων μας.
Το Δ.Σ. 
 
 


 

 

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ


Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή πίτας για τα σχολεία της Περαχώρας με ευχές για τη Νέα Χρονιά.
Ο Σύλλογος Γονέων πρόσφερε τις βασιλόπιτες σε όλες τις τάξεις και το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων μας και ένα δώρο - έκπληξη στους τυχερούς της κάθε τάξης και του προσωπικού.
            Ευχόμαστε ολόψυχα σε όλους τους μαθητές Καλή πρόοδο, Υγεία και κάθε Επιτυχία στις προσδοκίες τους. Και όλοι εμείς οι γονείς να μη σταματήσουμε ποτέ να ελπίζουμε και να αγωνιζόμαστε για την βελτίωση του μέλλοντος των παιδιών μας.
 
Να είμαστε όλοι καλά να το επαναλάβουμε και του χρόνου!
και υποσχόμαστε του χρόνου οι τυχεροί να είναι όλα τα παιδιά καθώς κάθε κομμάτι θα έχει και το φλουρί του !!!


Με εκτίμηση,
Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων



 

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Για 3η ημέρα κλειστά τα Σχολεία της Περαχώρας


                                                                                   
                                                                                 Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

                                                                                                                     
                                                                                                                     Λουτράκι, 10 Ιανουαρίου 2017
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ύστερα από συνεννόηση του Δημάρχου με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 58 και 94 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α ́/7-6-2010), αποφασίστηκε την 11η Ιανουαρίου 2017  ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ  , να παραμείνουν κλειστά, λόγω του παγετού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων.
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Νεότερη Ανακοίνωση


                                                                           Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

 

Λουτράκι, 09 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ύστερα από συνεννόηση του Δημάρχου με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 58 και 94 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α ́/7-6-2010), αποφασίστηκε την 10η Ιανουαρίου 2017  ημέρα ΤΡΙΤΗ  , να παραμείνουν κλειστές, λόγω του παγετού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν, όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων.

Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κλειστά τα Σχολεία για 2η ημέρα


Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων 

Λουτράκι, 09 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ύστερα από συνεννόηση του Δημάρχου με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 58 και 94 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α ́/7-6-2010), αποφασίστηκε την 10η Ιανουαρίου 2017  ημέρα ΤΡΙΤΗ  , να παραμείνουν κλειστά, λόγω παγετού, οι κάτωθι σχολικές μονάδες του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων:

·      ( Νηπιαγωγείο -  Δημοτικό - Γυμνάσιο) στην περιοχή της ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

·      Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λουτρακίου-Περαχώρας -Αγίων Θεοδώρων

·      Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Ν. Κορινθίας (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.)

 


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Κλειστά τα σχολεία της Περαχώρας


          Σας ενημερώνουμε, ότι έπειτα από Ανακοίνωση που μας γνωστοποιήθηκε από εκπρόσωπο του Δήμου μας, αύριο Δευτέρα 9 Ιανουάριου 2017 τα σχολεία της Περαχώρας -Νηπιαγωγείο Δημοτικό και Γυμνάσιο- θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες μέρες την περιοχή μας.