Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Επιστρέφουμε στο σχολείο!!!




Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

επιστρέφουμε με χαρά στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 και θα παραμείνουμε μέχρι και την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 τηρώντας πάντα τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής.

Πρώτα από όλα, σας παρακαλούμε, παρέα με τα παιδιά σας, να δείτε το σύντομο video που έχουμε αναρτήσει «Επιστρέφω στο σχολείο και μένω υγιής» και  να το συζητήσετε με τα παιδιά σας.


Πώς θα λειτουργήσουμε:


Α.  Σε κάθε τμήμα οι μαθητές θα κάθονται  (ένας ή μία σε κάθε θρανίο)  σε απόσταση 1,5 μέτρου.

Οι μαθητές της Α΄και Β΄τάξης θα έρχονται καθημερινά καθώς ο αριθμός των εγγεγραμμένων μαθητών/τριών ανά τμήμα δεν υπερβαίνει τους 15 και μπορεί να τηρηθεί η απόσταση του 1,5 μέτρου ανάμεσά τους.

Οι μαθητές της Γ΄-Δ΄, Ε΄και Στ΄ τάξης, εφόσον τα τμήματα υπερβαίνουν τους 15 εγγεγραμμένους μαθητές, θα διαιρεθούν σε 2 υπο-τμήματα αλφαβητικά με βάση το επώνυμο του παιδιού, και θα λειτουργούν εκ περιτροπής, Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή το ένα  υποτμήμα, Τρίτη-Πέμπτη το άλλο υποτμήμα, και την επόμενη εβδομάδα το αντίθετο. Θα λάβετε ενημέρωση στο email που έχετε δηλώσει στο σχολείο για το υποτμήμα και τις ημέρες που θα προσέρχεται το παιδί σας στο σχολείο.


Β.  Στις αίθουσες διδασκαλίας  θα υπάρχουν αντισηπτικά.

Γ.  Οδηγίες για τα παιδιά:
1. Θα ήταν προτιμότερο να έχουν μαζί τους το δικό τους αντισηπτικό υγρό ή μαντηλάκι.
2. Θα πρέπει να έχουν μαζί τους φαγητό και να μην το μοιράζονται.
3.Θα πρέπει να έχουν μαζί τους το δικό τους μπουκαλάκι νερό.
4. Θα πρέπει να έχουν όλα τα σχολικά τους αντικείμενα διότι αν έχουν ξεχάσει κάτι δεν θα μπορούν να δανειστούν από κάποιον/α συμμαθητή/τρια τους.
Δ. Έχουν ληφθεί μέτρα ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός των μαθητών κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και να διασφαλίζεται η τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων των μαθητών σε κάθε χώρο του σχολείου.Σταδιακή και με σειρά έξοδος των μαθητών στο προαύλιο
Διαφορετικοί χώροι για τους μαθητές κάθε τμήματος/ υποτμήματος στο προαύλιο
Φυσικός αερισμός των αιθουσών στο διάλειμμα
Απαγόρευση παιχνιδιών με μπάλα (π.χ. μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ)
Ε.  Η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές στο σχολείο.
ΣΤ.  Τα παιδιά θα ανεβαίνουν με τους εκπαιδευτικούς τους, στις αίθουσες διδασκαλίας, κρατώντας τις αποστάσεις.
Θα παρακαλούσαμε όλους τους γονείς και κηδεμόνες να φέρνουν τα παιδιά στην ώρα τους για να μην παρατηρούνται πρόωρες αφίξεις ή καθυστερήσεις.
Οι γονείς και κηδεμόνες  δε θα έρχονται κοντά στην είσοδο του σχολείου για να μην υπάρχει συνωστισμός.
Τα παιδιά θα μπαίνουν μόνα τους στο σχολείο ένα-ένα, υπό την επιτήρηση των εκπαιδευτικών.Τέλος, κατά την αποχώρηση, στις 13:15, παρακαλούνται οι γονείς να παραμένουν σε απόσταση από την κεντρική είσοδο, κρατώντας ασφαλείς αποστάσεις. Οι εκπαιδευτικοί θα παραδίδουν τα παιδιά.
Ζ.  Όσοι γονείς και κηδεμόνες έχουν λόγο να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι, παρακαλούνται,  τις επόμενες ημέρες, από Τετάρτη 27-05-2020 έως και Παρασκευή 29-05-2020, να ενημερώσουν το σχολείο γραπτώς, συμπληρώνοντας σχετική Υπεύθυνη Δήλωση (Μπορείτε να βρείτε σχετικό έντυπο εδώ).
Η Υπεύθυνη Δήλωση μπορεί να υποβληθεί στο σχολείο από τους ίδιους γονείς/κηδεμόνες μέχρι την Παρασκευή 29-05-2020 από 10:00 έως 12:00 ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με τη Διευθύντρια στο τηλ. 2744079288 ή ηλεκτρονικά, υπογεγραμμένη και σκαναρισμένη, στο email του σχολείου: mail@dim–perach.kor.sch.gr
Καλή αρχή σε όλους!!!!!
Στους παρακάτω συνδέσμους θα βρείτε: