Η φθινοπωρινή λιακάδα και η ασυνήθιστα υψηλή για την εποχή θερμοκρασία μας κάνει να δυσκολευόμαστε να αποχωριστούμε τα παγωτά. Αντί λοιπόν να προσφέρετε στα παιδιά το απογευματινό τους φρούτο σκέτο μπορείτε να το σερβίρετε παγωμένο σοκολατένιοαναβαθμίζοντας το σε μια μοναδική λιχουδιά
Υλικά:
24 κομμάτια από διάφορα φρέσκα φρούτα (μήλα, αχλάδια, ακτινίδιο, μανταρίνι, πορτοκάλι, μπανάνα)
250 γρ. μαύρη σοκολάτα 70% κακάο ή κουβερτούρα
40 γρ. ελαιόλαδο
ξηροί καρποί σε τρίμματα (προαιρετικά)
ξυλάκια παγωτού/ καλαμάκια για σουβλάκια
Εκτέλεση:
Βάζουμε το ελαιόλαδο και τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την λιώνουμε. Βουτάμε ένα ένα τα κομμάτια των φρούτων στο μπεν μαρί και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα να κρυώσουν. Προαιρετικά μπορούμε να ρίξουμε πάνω από τα φρούτα και θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς. Τα βάζουμε στο ψυγείο ή κατάψυξη και σερβίρουμε παγωμένα με ξυλάκια παγωτού ή καλαμάκια για σουβλάκι.
infokids.gr