Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ






Zερβού Χαρά
Λογοθεραπεύτρια

“Έχω προσέξει πολλές φορές πως τα παιδιά κάνουν το αντίθετο από αυτό που τους λένε ή κάνουν οι γονείς τους, όχι γιατί πιστεύουν στην πραγματικότητα ότι οι γονείς τους κάνουν άσχημα αλλά για το μοναδικό λόγο ότι αυτά είναι παιδιά και οι γονείς τους είναι οι γονείς και θέλουν και αυτά να έχουν την ζωή τους με τον δικό τους τρόπο, όπως οι γονείς έχουν την δική τους ζωή’, γράφει ο  Αλμπερτ Μοράβια στο μυθιστόρημά του «Η χωριάτισσα».
Ο ρόλος του γονέα είναι ίσως ο σημαντικότερος ρόλος στη ζωή του ανθρώπου αλλά και ο δυσκολότερος. Από τη στιγμή που θα γεννηθεί ένα παιδί καλούμαστε να αφουγκραστούμε  την κάθε του αντίδραση και να την κατανοήσουμε , με σκοπό να καλύψουμε την κάθε του ανάγκη. Και όλο αυτό για να το πετύχουμε και να έχει αποτέλεσμα,  θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο και να απομονώσουμε τα δικά μας βιώματα και τις δικές μας ανάγκες και ελεύθεροι πια να δούμε την δική του πλευρά.
Κανένας άνθρωπος δε γεννήθηκε γονιός και κανένας γονιός δεν είναι αλάνθαστος . Όλοι προσπαθούμε να αναθρέψουμε τα παιδιά μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο επηρεαζόμενοι από κοινωνικούς, οικογενειακούς, οικονομικούς & προσωπικούς παράγοντες.
Τα σεμινάρια γονέων απευθύνονται σε γονείς  που θέλουν να μάθουν περισσότερα για τα παιδιά ώστε να βοηθηθούν στην εκτέλεση του γονεικού τους ρόλου.  Η κοινωνική λειτουργός  αναπτύσσει  σε κάθε σεμινάριο ένα θέμα που αφορά βρέφη και  παιδιά προσχολικής ηλικίας δηλαδή μέχρι και πέντε ετών. Μέσα από την συζήτηση μπορούμε να λύσουμε απορίες για τον σωστό και κατάλληλο για τα δικά μας παιδιά τρόπο ανατροφής. Η ανταλλαγή απόψεων με άλλους γονείς μας προσφέρει και τη δυνατότητα εμπλουτισμού των πρακτικών που χρησιμοποιούμε για την αντιμετώπιση δυσκολιών που έχουμε με τα παιδιά μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

1.     Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013 με θέμα: «Τα στάδια ανάπτυξης των παιδιών από τη βρεφική ηλικία μέχρι και πέντε ετών: Τι πρέπει να περιμένουμε και τι όχι από τα παιδιά της ηλικίας αυτής.»
2.     Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013 με θέμα: «Η σημασία του οικογενειακού προγράμματος: Πως μπορούμε να κάνουμε την καθημερινότητά μας πιο εύκολη»
3.     Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014 με θέμα: «Πως επικοινωνούμε με τα παιδιά προσχολικής ηλικίας»
4.     Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014 με θέμα: «Η σημασία των ορίων στα παιδιά: Γιατί χρειάζονται και πως μπορούμε να τα βάλουμε»
5.     Σάββατο 8 Μαρτίου 2014 με θέμα: «Δυσκολίες στον ύπνο και το φαγητό»
6.     Σάββατο 5 Απριλίου 2014 με θέμα: «Η συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών : Πως μπορούμε να μεγαλώσουμε υγιή συναισθηματικά παιδιά»
7.     Σάββατο 3 Μαϊου 2014 με θέμα: «Φόβος και φοβίες στην παιδική ηλικία»
8.     Σάββατο 7 Ιουνίου 2014  με θέμα: «Η ανάγκη του παιχνιδιού στα παιδιά: Τι παιχνίδια πρέπει να αγοράζονται  ανάλογα με την ηλικία τους και πως πρέπει να παίζουν»
Διάρκεια κάθε σεμιναρίου : 2 ώρες.
Κόστος συμμετοχής  για κάθε σεμινάριο: 15€
Δεν είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση όλων των σεμιναρίων, μπορείτε να συμμετάσχετε μόνο σε όσα εσείς επιθυμείτε.

Για δηλώσεις συμμετοχών καλέστε στο 27440 68058 ΛΟΓΟΥ ΕΡΓΟΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙ