Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017


               Η γιορτή των τριών Ιεραρχών -
      Γιορτή των Ελληνικών Γραμμάτων

 

           Στις 30 Ιανουαρίου οι μαθητές των σχολείων Περαχώρας όπως και σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια τίμησαν την ιερή μνήμη των Τριών μεγάλων Ιεραρχών και οικουμενικών διδασκάλων, του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου (του γνωστού σ’ όλους μας Άγιου Βασίλη), του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου ή Ναζιανζηνού και του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου.          

          Τους αγίους που με το σπουδαίο έργο τους για την Εκκλησία, την κοινωνία και την παιδεία, έχουν καθιερωθεί ως προστάτες των γραμμάτων.

          Επίσημη σχολική εορτή και οι μαθητές έδωσαν το παρόν στον Ιερό Ναό Των Ταξιαρχών όπου με ευλάβεια παρακολούθησαν την θεία λειτουργία και συμμετείχαν στην θεία Κοινωνία.

        Διδακτική και επίκαιρη γεμάτη μηνύματα, νουθεσίες και προβληματισμούς για την ηθική συμπεριφορά των μαθητών η ομιλία της καθηγήτριας θεολόγου του Γυμνασίου Πανωραίας Κανελλοπούλου, η οποία μέσα από την αναφορά στην προσφορά των Τριών Ιεραρχών, στην αγιοσύνη ως πατέρες της εκκλησίας και συγγραφείς, την ιεραποστολική τους δράση, την επίτευξη του συγκερασμού της αρχαίας ελληνικής γραμματείας και της φιλοσοφίας με τη χριστιανική πίστη αποτέλεσε έναν ύμνο για το αληθινό νόημα της παιδείας.

     Να συγχαρούμε:

1.    Τους γονείς και το διδακτικό προσωπικό των σχολείων μας που μερίμνησαν για την πλήρη συμμετοχή των μαθητών στον εορτασμό.

2.   την σχολική επιτροπή του Δήμου για την προσφορά των άρτων που μοιράσθηκαν στους μαθητές και δασκάλους κατά την αρτοκλασία.