Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Ο Πέτρος και ο λύκος


     Την παιδική, μουσική παράσταση «Ο Πέτρος και ο λύκος» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Περαχώρας την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στο Πνευματικό κέντρο Περαχώρας με συντελεστές τους καταξιωμένους καθηγητές της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Λουτρακίου.
 

     Το μουσικό παραμύθι του Σεργκέϊ Προκόφιεφ γράφτηκε το 1936 και αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα και αγαπημένα συμφωνικά έργα για παιδιά.

Μέσα από τις διάχυτες, μουσικές εικόνες που πλημμύρισαν στον χώρο οι μαθητές παρακολούθησαν την ιστορία του μικρού αλλά γενναίου Πέτρου.

Με την διαφορετικότητα στον ήχο των μουσικών οργάνων και με ευχάριστο τρόπο τα παιδιά συμμετείχαν στην διαδικασία της εύρεσης του κάθε ρόλου-πρωταγωνιστή αλλά και των συναισθημάτων και καταστάσεων καθώς ο χαρακτήρας του κάθε ήρωα και ζώου του παραμυθιού αποδίδονταν με ένα όργανο ή μία ομάδα οργάνων.

Το παιδικό ακροατήριο ζωηρό και αυθόρμητο συμμετείχε με ενθουσιασμό στην εξέλιξη της ιστορίας με έντονο ενδιαφέρον για την γνωριμία με τα μουσικά όργανα.

Μετά το τέλος της παράστασης πολλά παιδιά πλησίασαν τους μουσικούς για να δουν από κοντά τα μουσικά όργανα, να τα περιεργαστούν και να γνωρίσουν τους ήχους αυτών.

Μια καταπληκτική παράσταση που συντελεί στο να μυήσει και εξοικειώσει τα παιδιά στα μουσικά όργανα.

     Στην Μουσική διαδραστική παράσταση υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια της Έλσας Λουμπαρδιά συμμετείχαν οι μουσικοί: Πελοπίδας Μαυρόπουλος (κλαρινέτο), Κατερίνα Παντελέων (φλάουτο), Μαρία Σιφναίου (όμποε), Άλεξ Κάλτσο (φαγκότο), Χρήστος Καλούδης (κόρνο), Στέφανος Παΐζης (αφήγηση).

Να σας ενημερώσουμε ότι τα μαθήματα της Φιλαρμονικής Λουτρακίου ξεκίνησαν με νέα τμήματα:

Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να απευθύνεστε καθημερινά στο τηλέφωνο 2744067376, ώρες 6 μ.μ. – 9μ.μ.