Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Γιορτή Λήξης του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας


Την Παρασκευή 15 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η γιορτή λήξης του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας και η Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης. Το Πνευματικό Κέντρο Περαχώρας κατάμεστο από μαθητές, γονείς και δασκάλους πλημύρισε από παιδικές φωνές. Μια όμορφη γιορτή γεμάτη εκπλήξεις και γλυκιές αναμνήσεις για μαθητές και γονείς.
        Το 1ο μέρος της γιορτής αφορούσε στις πλούσιες και δημιουργικές δράσεις του σχολείου κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς που μέσα από μια παρουσίαση ενημερώθηκαν οι γονείς. Επιστέγασμα αυτής της πολύ δημιουργικής χρονιάς ήταν η βράβευση του σχολείου μας από τον Αντιδήμαρχο Τάσο Σακελλαρίου στον διαγωνισμό Ανακύκλωσης, που παρέλαβε η διευθύντρια κ. Αγγελική Βουδούρη.
Στο 2ο μέρος ακολούθησε μια αναδρομή μέσω dvd  στην πορεία των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης και όλοι δάκρυσαν από χαρά και συγκίνηση, βλέποντας πολλές εικόνες από τη πλούσια δράση των παιδιών, τη συμμετοχή τους σε σχολικές εκδηλώσεις, και πολλές στιγμές κεφιού, δημιουργίας, φαντασίας, ομαδικής συνεργασίας, οι οποίες αναμφίβολα θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη όλων καθώς τα μαθητικά χρόνια είναι πάντα τα καλύτερα!!! 
            Ήταν κατά γενική ομολογία μια υπέροχη βραδιά και με τις μελωδίες και τους ήχους του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη Μάνου Χατζηδάκη και την "Οδό Ονείρων" μας χάρισαν ένα μοναδικό ταξίδι. Οι μαθητές ξετύλιξαν το ταλέντο τους ερμηνεύοντας αγαπημένες μελωδικές συνθέσεις, τραγουδώντας και χορεύοντας, σκορπίζοντας την δική τους ανέμελη, ζωντανή και χαρούμενη αύρα σε όλους.
              Η ατμόσφαιρα φορτίστηκε ακόμη περισσότερο όταν εκφωνήθηκαν οι λόγοι από τους τελειόφοιτους μαθητές με τα εφόδια που πήραν από το σχολείο. Ο δάσκαλος της ΣΤ΄ τάξης κ. Νίκος Γεωργίου μίλησε με λόγια καρδιάς στα παιδιά του, στους μαθητές του. Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων η κ. Μαρίκα Κολλιάκου και δόθηκαν τα αναμνηστικά δώρα στους τελειόφοιτους.
            Συγχαρητήρια στην διευθύντρια και στους δασκάλους που επιμελήθηκαν αυτήν την εξαιρετική εκδήλωση και στους μαθητές που εργάστηκαν σκληρά για να βγει σε πέρας αυτή η όμορφη εκδήλωση.