Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ









Φτιάξτε τα δικά σας μπισκότα με δημητριακά και σταφίδες που θα απογειώσουν το πρωινό γεύμα ή το σνακ των παιδιών!
Υλικά:
100 γραμμ. αλεύρι μαλακό
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γλ. σόδα μαγειρική
85 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
85 γραμμ. μαύρη ζάχαρη
100 γραμμ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 μεγάλο αβγό
1 βανίλια
130 γραμμ. νιφάδες δημητριακών
50 γραμμ. σταφίδες
50 γραμμ. σταγόνες σοκολάτας

Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα. Σε άλλο μπολ βάζουμε την κρυσταλλική και τη μαύρη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν κρέμα και να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και τα χτυπάμε καλά μέχρι να απορροφηθεί το αυγό από το μείγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και σε χαμηλή ταχύτητα το ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε τις νιφάδες δημητριακών, τις σταφίδες και τη σοκολάτα. Τα ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160οC, στον αέρα, πολύ καλά. Με ένα κουτάλι σούπας αφήνουμε κουταλιές από το μείγμα πάνω στη λαδόκολλα. Μεταξύ τους πρέπει να έχουν κενό 5 εκ. γιατί απλώνουν πολύ. Ψήνουμε μέχρι η επιφάνεια των μπισκότων να αρχίσει να ροδίζει, γύρω στα 14΄. Αφήνουμε λίγο τα μπισκότα να σταθεροποιηθούν και τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.

infokids.gr