Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Ανασκόπηση...........



 Ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις "ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΧΩΡΑ" στις 17 και 18 Δεκεμβρίου 2016 στο Πνευματικό Κέντρο Περαχώρας και θέλουμε να πιστεύουμε με επιτυχία, αφού αγκαλιάστηκαν από όλους, μικρούς και μεγάλους.

         Για μας ήταν μια δοκιμασία. Λίγο το διάστημα ως νεοσύστατο Σώμα-μόλις ένα μήνα- λίγο ότι το αντικείμενο ήταν εντελώς άγνωστο, βρεθήκαμε να έχουμε να αντιμετωπίσουμε την διοργάνωση ενός εορταστικού διημέρου και ότι αυτό συνεπάγεται. Στην αναζήτηση του χώρου διεξαγωγής προστέθηκαν τα εγκαίνια του Πνευματικού κέντρου Περαχώρας που απαιτούσαν εσπευσμένες και συντονισμένες ενέργειες. Το διάστημα προετοιμασίας μικρό. Τα προβλήματα πολλά, οι εκκρεμότητες εξίσου πολλές. Σχεδόν ακατόρθωτο.
      Σε αυτήν την δύσκολη στιγμή ο εθελοντισμός των φίλων μας και η συλλογική εργασία όλων που θυσίασαν προσωπικό χρόνο και εργασία  έκαναν το θαύμα τους.
Το Σάββατο στις 17 Δεκεμβρίου ημέρα έναρξης των εκδηλώσεων όλα ήταν έτοιμα. Αισθανθήκαμε ηθική ικανοποίηση, το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Ελπίζουμε ότι τα καταφέραμε. Και αν κάτι δεν πετύχαμε; Να είμαστε καλά και του χρόνου καλύτεροι!!! 

Το εορταστικό μας διήμερο, ένα διήμερο πλούσιο σε εκδηλώσεις με πολύ κέφι, τραγούδι, χορό, θεατρικές παραστάσεις. Για τους μικρούς μας φίλους λειτούργησε το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι όπου τα παιδιά ζωγράφισαν και κατασκεύασαν τα δικά τους στολίδια, ενώ παράλληλα και face painting.
 Λαχειοφόρος αγορά, άφθονα κεράσματα και γλυκίσματα. Το Χριστουγεννιάτικο Bazaar με τις  χειροποίητες κατασκευές και το ημερολόγιο του Συλλόγου μας που επιμελήθηκαν με ιδιαίτερη φροντίδα τα κορίτσια του Συλλόγου. 

      Έμπνευση των εορταστικών εκδηλώσεων ήταν τα παιδιά που αποτέλεσαν και τους πρωταγωνιστές του εορταστικού διημέρου δίνοντας το καλύτερό τους εαυτό.
     Μας παρέσυραν στο κόσμο της φαντασίας, της αγνότητας και της αθωότητας. Στον μαγευτικό κόσμο των παιδιών. Αισθανθήκαμε και εμείς παιδιά.

Το κέφι και η χαρά ήταν διάχυτα.  

 

Στο πνεύμα των Χριστουγέννων μας μετέφερε η χορωδία του Γυμνασίου Περαχώρας την επιμέλεια της οποίας είχε ο καθηγητής Μουσικής. Ακούστηκαν Παραδοσιακά Κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και χριστουγεννιάτικοι ρυθμοί που μας μάγεψαν. 

  …….Βρεθήκαμε συνεπιβάτες στο τρένο που μας ταξίδεψε πίσω στο χρόνο στον παραμυθένιο κόσμο των Χριστουγέννων και των καλικατζάρων, με ένα παραδοσιακό παραμύθι από τη μακρινή Ίμβρο. Την επιμέλεια του έργου είχε η νηπιαγωγός του νηπιαγωγείου Περαχώρας. Ο αυθορμητισμός των μικρών πρωταγωνιστών -παιδιά του νηπιαγωγείου και των α΄ και β΄ τάξεων του δημοτικού σχολείου με το γνήσιο χιούμορ και την ανεπιτήδευτη απλότητα, μας χάρισαν το γέλιο και το κέφι. 
                                                        

Παραδοσιακοί και Μοντέρνοι ευρωπαϊκοί χοροί, χοροί σε ρυθμούς zumba από τους χοροδιδασκάλους του Πολιτιστικού Συλλόγου Περαχώρας σκόρπισαν μια ευχάριστη, χαρούμενη διάθεση.
        Η κατηχητική συντροφιά μας ετοίμασε την γιορτή της που ήταν μια μικρή υπενθύμιση σε όλους μας για το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων.

Τις δυο ημέρες συγκεντρώθηκαν τρόφιμα για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη……
   Στην είσοδο του χωριού κατασκευάστηκαν χριστουγεννιάτικα εκθέματα από τους εθελοντές μας εκπέμποντας το μήνυμα της κοινωνικής προσφοράς και της ομαδικής δράσης
       Η πραγματοποίηση των εκδηλώσεων δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την εθελοντική δραστηριότητα και τις χορηγίες  των ανθρώπων που μας στηρίζουν και τους ευχαριστούμε.




                    Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα σχολεία μας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας στο πνεύμα της καλής συνεργασίας. Τους φίλους του Πολιτιστικού Συλλόγου Περαχώρας, την παρέα στα σουβλάκια που κρυώσανε έξω τις δυο βραδιές και ασφαλώς τα ταλαντούχα παιδιά μας που μας χάρισαν μοναδικές στιγμές.

Τέλος, όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας.

Εμείς διασκεδάσαμε. Εσείς ;

 

Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε για τον καινούργιο χρόνο υγεία, ευτυχία, αγάπη, ελπίδα και δύναμη.    

 
           Να σας ενημερώσουμε ότι κατά την λαχειοφόρο αγορά μας δεν βρέθηκε ο κάτοχος του τυχερού λαχείου που κληρώθηκε -12Γ κίτρινο- το οποίο θα κρατήσουμε για ένα εύλογο διάστημα ώσπου να βρεθεί.


Το Δ.Σ. του Συλλόγου