Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΗΡΑΙΟΥ


                Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σχολείων Περαχώρας συμμετείχε στον εορτασμό του Αγίου Νικολάου στο Ηραίον στις 6 Δεκεμβρίου 2016.

     Σε συνεργασία με την Ένωση Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας διοργανώθηκε επίσκεψη των μαθητών των Δ΄, Ε΄και ΣΤ' τάξεων του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου στο όμορφο γραφικό εκκλησάκι που στέκεται περήφανο στους απότομους βράχους της αρχαίας φρυκτωρίας. 

       Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν τόπο άγνωστο της περιοχής τους, να απολαύσουν την υπέροχη θέα προς τον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου, να ατενίσουν από ψηλά τον Κορινθιακό Κόλπο. Παράλληλα να  προσκυνήσουν τον Άγιο Νικόλαο τον κατ' εξοχήν προστάτη των Ναυτικών, του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος.

    Μετά την τέλεση της Ιεράς παράκλησης του Αγίου Νικολάου και την τελετή της αρτοκλασίας οι μαθητές αναβίωσαν απολαμβάνοντας το πατροπαράδοτο έθιμο ‘’Μπουλουγούρι’’ που έχει τις ρίζες του στις κοινές τράπεζες των πρώτων χριστιανών.

          Το πανηγύρι πλαισιώθηκε με παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Περαχώρας με την συμμετοχή μαθητριών του Γυμνασίου.

             Να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο της Ένωσης Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας κο Σ. Πρωτοπαππά για την ιδέα της συμμετοχής μας όπως επίσης και τους Δευθυντές των σχολείων μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας με ιδιαίτερη προθυμία.